Uitvalschermen

Een uitvalscherm is kortweg een vernieuwend soort zonnescherm dat enkele interessante voordelen biedt in vergelijking met traditionele zonneschermen. Uitvalschermen worden vaak gebruikt bij hoger gelegen verdiepingen in een woning. Met de uitvalschermen van Oudshoorn & Van Egmond profiteert u van onderstaande voordelen:

  • Op maat gemaakt uitvalscherm
  • Schaduw in uw woning
  • Gebruiksvriendelijke bediening
  • Keuze uit vele kleuren
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Windbestendig

De voordelen van een uitvalscherm

Een uitvalscherm brengt verschillende voordelen met zich mee. We lichten de belangrijkste voordelen graag aan u toe.

Gemakkelijk zelf samen te stellen

In de eerste plaats is een uitvalscherm erg gemakkelijk zelf op te bouwen en samen te stellen. Dit geeft u heel wat flexibiliteit, waardoor u altijd precies de juiste atmosfeer verkrijgt.

Windbestendig

Deze soort zonnescherm is uiterst goed bestand tegen hevige wind dankzij het geïntegreerde veersysteem in de armen. Dit maakt zo’n type scherm geschikt voor gebruik buitenshuis op winderige of regenachtige dagen. Niet onbelangrijk dus in een land als Nederland.

Zelf de lichtinval in huis bepalen

Daarbij bieden de instelbare armen van het scherm u ook de mogelijkheid om de lichtinval in uw woning zelf te bepalen. Dat draagt dan weer bij aan het algemene wooncomfort in huis.

De verschillende cassettes bij uitvalschermen

Bij ons heeft u keuze tussen verschillende types uitvalschermen op basis van opbouw. Het belangrijkste verschil tussen deze opties is het soort cassette dat gebruikt wordt.

De cassette bepaalt vooral de mate waarin het doek van het scherm bestand is tegen neerslag. Hieronder een overzicht met de verschillende opties:

1. Een open systeem

Bij een gewoon uitvalscherm is doorgaans sprake van een open systeem, wat betekent dat het scherm zowel vanboven als vanonder open is. Het scherm beschikt over een afwateringslipje bovenaan, maar is voor de rest niet zo goed bestand tegen regen.

2. Een semi-cassette

Bij de semi-cassette of het halfgesloten systeem zijn de boven- en onderzijde ook niet helemaal afgeschermd, maar wel een stuk beter dan bij een open systeem.

3. Een (volledige) cassette

Een uitvalscherm met complete cassette biedt in gesloten stand de allerbeste bescherming tegen niet alleen regen, maar ook vuiligheid, insecten en wind. Dit type scherm gaat dan ook het langste mee.

Het verschil tussen een uitvalscherm en knikarmscherm

Er bestaat nogal wat verwarring tussen dit type schermen en zogenaamde knikarmschermen. De verschillen zijn echter opvallend: een knikarmscherm beschikt over een doek dat doorgaans veel horizontaler hangt.

Kies voor een uitvalscherm van Oudshoorn & Van Egmond

Kiest u voor een uitvalscherm van Oudshoorn & Van Egmond? Dan geniet u de volgende voordelen:

  • Ruim 50 jaar ervaring als zonweringsspecialist
  • Service in Leiden, Alphen aan den Rijn en regio
  • Twee complete showrooms met alle beschikbare schermen
  • Officiële verdeler van Luxaflex

Daarbij krijgt u bij ons niet enkel een breed aanbod aan zonneschermen, maar ook een complete service met installatie, herstellingen en onderhoud van uw zonwering. Neem snel contact op via info@oudshoornenvanegmond.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Contactformulier

Over ons

Oudshoorn & Van Egmond zonwering is in de regio Leiden, Alphen aan den Rijn en Duin- en Bollenstreek al sinds 1963 een begrip in zonwering en knikarmschermen.


Service

Binnenzonwering

Buitenzonwering

Contactgegevens

Katwijk
Lageweg 23
2222 AG Katwijk
Telefoon: 071 402 2731
Fax: 071 402 5781

Zoeterwoude Rijndijk
Hoge Rijndijk 263
2382 AM Zoeterwoude Rijndijk
Telefoon: 071 402 0720

info@oudshoornenvanegmond.nl

© 2024 Alle rechten voorbehouden, Oudshoorn en van Egmond | Powered by iClicks